3 langkah mudah buat hirens boot CD USB bootable disk

Hirens Boot CD. Apa tu? Hirens boot CD adalah satu utility yang boleh digunakan untuk hidupkan PC/laptop yang mengalami masalah

Read more

Customize blog label dengan design sendiri dan tambah Link ke Home di bahagian atas Blog

Untuk menaikkan score SEO (Search Engine Optimization) blog, adalah amat digalakkan untuk menggunakan label untuk setiap post yang dipublish di

Read more

Tubemate : Download video youtube di Android

[radiosenyap.com] Beberapa hari yang lepas seorang sahabat bertanya dalam group ex-sekolah menengah aku, macam mana nak download video youtube full

Read more

Display Rectangle Ads Nuffnang Dalam Mobile

Zaman sekarang ni kebanyakan pengguna internet guna smartphone untuk layan Facebook, browse Internet dan macam-macam lagi. Bagi seorang blogger, adalah

Read more

Trick untuk post dalam semua group FB dengan satu klik

Aku mule kenal blog dari tahun 2009 lagi. Mase tu zaman blogspot lagi. Zaman tu banyak website paid to click, paid

Read more

Operator broadband pasti melenting baca post ni

Satu masa dulu, aku cume ade smartphone untuk gune internet di rumah sewe selepas semue jiran keliling rumah dah mula

Read more

Facebook authorship untuk platform blogspot blogger

Kalau korang perasan, kalau pakai PC atau web browser dengan desktop view kat phone kalau ade orang yang share link

Read more

Berhati-hati dengan 7 taktik mencuri password facebook ini

Facebook sememangnya mempunyai sekuriti dan sistem pelindungan data yang terbaik sehinggakan amat payah untuk hackers mencuri password anda. Dalam satu

Read more

4 langkah mudah buat Live Disk Xiaopan OS

Xiaopan OS adalah salah satu daripada veris Tiny Core Linux (TCL) yang boleh digunakan untuk manguji kelemahan sistem keselamatan rangkaian

Read more